Good WINE.

CRAMĂ

Fiecare vin pe care l-am creat este o călătorie!

Despre cramă

Procesul de vinificație este dedicat revelării personalității varietale a fiecărui soi, in condițiile oferite de zona Fințești din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite in prealabil prin decantare gravitațională, tocmai pentru a reține prospețimea și aromele caracteristice soiului.

Toate aceste procese sunt efectuate în tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afectează organoleptic produsul finit.

In cazul vinurilor roșii, se practică o macerare-fermentare timp de 3-4 săptămâni la temperaturi între 20 si 28 grade Celsius pentru o extracție optimă a culorii, aromelor si taninilor. Vinul rezultat cu fermentația alcoolică finalizată sau pe final va fi separat de boabe și tras în tancuri pentru finalizarea fermentației malolactice ce va face vinurile mai catifelate, onctuoase.

După finalizarea acestor procese, decidem dacă vinurile vor urma o maturare in barrique-uri, vor rămane ca atare sau dacă mai tarziu vor fi cupajate.

Ajustarea procesului fermentativ este atât știintă cât și intuiție. Mici parametri se pot modifica zilnic in decursul acestui proces. Vinificația în sine este atât stiinta, cat si intuitie, pasiune. In fiecare an strugurii sunt diferiți, clima e diferită, vinurile evoluează în mod diferit chiar fără intervenția noastră. Micile “ajustări” care le facem pe parcursul vinificației se adaugă la un mecanism complex care duce la nașterea vinului.

1000 de Chipuri

Vinul tău din via ta

Cauți o exprimare unică și personalizată a pasiunii tale? Sau poate un cadou inedit pentru cineva drag? Poți avea, sau dărui, vin din butașii tăi de viță de vie, crescuți în Dealu Mare la Crama 1000 de Chipuri.

Fii creatorul propriului vin!

 

Vei fi posesorul butașilor, timp de un an sau atâta timp cât vei reînnoi anual achiziția și vei putea să îi vezi în zilele deschise organizate de cramă.
Prețul unui butaș este de 400 de RON (TVA inclus)* și, timp de un an, ai următoarele avantaje:

  • Butașii Tăi – Butașii tăi din via 1000 de Chipuri îți vor purta numele. Îți vom trimite o poză cu butașii personalizați, dar vei putea și să-i vizitezi.
  • Vinul Tău – Primești 6 sticle de vin din soiul butașului ales, personalizate cu numele indicat de tine.
  • Experiența De Vinificare – Dacă ești pasionat de vinificație, ești invitat să participi la tot procesul, de la lucrările în vie la crearea vinului și îmbuteliere.
  • Degustare Cu Prietenii Tăi – În pachet e inclusă și o degustare gratis împreună cu 2 alți prieteni la cramă la Urlați sau în winebarurile noastre din București.
*Valoarea reală totală a pachetului de beneficii “Vinul Tău din Via Ta” este de peste 800 RON, dar am creat această experiență mai accesibilă pentru iubitorii de vin tocmai pentru a le aduce o mai bună înțelegere a experienței și a bucuriei pe care le-o produce vinul, de la vița de vie până la produsul îmbuteliat. Încercăm astfel să surprindem unicitatea pământului, a vremii, vremurilor și a oamenilor, totul într-o experiență unică și cât se poate de personală.
 

Degustări la crama 1000 de Chipuri

Alătură-te unei degustări de vinuri nonconformistă, în care cum ținem paharul în mâna contează mai puțin, însă important este ce avem în el.

WINE INITIATION

Vinuri albe și Rose:  Fetească Albă Iordache, Cupaj alb, Rose din Pinot Noir

Experiența continuă în cramă unde se vor testa vinuri în diferite stadii de maturare.

Vinul roșu din etapa finală: Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

– 120 lei/ persoană –

 

WINE LOVER

Vinuri albe și Rose  Fetească Albă Iordache, Cupaj alb, Rose din Pinot Noir.

Experiența contiuă in cramă unde se vor testa vinuri in diferite stadii de maturare.

Vin roșu : Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

La alegerea participanților din următoarele tipuri: Cantea Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ie Shiraz, Distinctis

– 160 lei/ persoană 

WINE ENTHUSIAST

Vinuri albe și Rose: Fetească Albă Iordache, Cupaj alb, Rose din Pinot Noir.

Experiența contiuă in cramă unde se vor testa vinuri in diferite stadii de maturare.

Vin roșu:  Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc

La alegerea participanților din următoarele tipuri: Cantea Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Ie Shiraz, Distinctis

Finalul: Wild Heritage 2019 and FN14 2019

– 250 lei/ persoană –

 

*Toate tipurile de degustări sunt insotite de platouri cu charcuterie si apă plată.

*In funcție de momentul degustării anul si tipul vinului poate varia

1000 de chipuri

Degustări de vin

Pentru organizarea de degustări în locațiile noastre din winebar-urile din București sau la crama din Urlați vă rugăm să ne contactați în prealabil la:

Adresa de mail: 1000dechipuri@gmail.com

Telefon: 0722620169

Scroll to Top