După o oră de mers de la Bucureşti, am intrat parcă în altă lume...    Colinele armonioase de pe Drumul Vinului cu viile lor frumos disciplinate m-au condus spre o străduţă tihnită, unde am întrezărit încă de la intrare Casa Colinelor, locul în care avea să înceapă aventura mea.                                            “Momentul tău de relaxare este grija noastră. Bine aţi venit la Casa Colinelor!” stă scris undeva la intrare şi mi-am dat seama imediat de căldura oamenilor care m-au întâmpinat...                                                                                

Încă de la început am remarcat că cei care “sfinţesc” locul acesta au un adevărat cult pentru tradiţie şi confort. În plus, totul este echipat după ultimele standarde.

Mi-am luat în primire camera şi am fost cucerit de priveliştea care se întinde de la fereastra mea. Cât vezi cu ochiii coline pline de viţă-de-vie şi un aer calm, unde déjà am uitat de gălăgia furibundă a oraşului.

Am decis, înainte să plec în cercetarea zonei, să beau o cafea la barul hotelului.
Îmi dau seama, în timp ce licoarea aromată îmi dezmorţeşte corpul şi mintea, că de mult n-am mai savurat o cafea ca acum. Poate de la muzica rafinată sau de la chipurile relaxate de la mesele alăturate - nu ştiu sigur. Cert e că am sentimentul unui loc pe care îmi va face plăcere să-l descopăr şi în care voi reveni.

Plec în recunoaştere şi aflu că zona e în plină dezvoltare, că s-a deschis aici
o adevărată platformă industrială, că pot vizita Conacul Bellu, o casă boierească, astăzi muzeu, care a aparţinut baronului Alexandru Bellu - familia lui este cea care a donat oraşului Bucureşti terenul pe care este construit cimitirul cu acelaşi nume; am descoperit, apoi, că pot ajunge în 10 minute la Mănăstirea Jercălăi, unde se află o biserică de lemn, veche de peste două secole. Pe la 1930 această biserică a fost dăruită Familiei Regale pentru Castelul Bran, dar ulterior a fost reasamblată la Cricov. Tot în curtea Mănăstirii Jercălăi se află şi o cruce de piatră, veche de 400 de ani şi o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la sfântul Mormânt. Voi merge acolo cu siguranţă.